Duitse herder Golden Retriever Mix: de ultieme familiehond? (2024)

De Golden Retriever German Shepherd-mix is een kruising tussen twee van Amerika’s favoriete rassen.

Volgens de De meest populaire hondenrassenlijst van de American Kennel Club, de Duitse herder staat op nummer twee en de golden retriever op nummer 3. Hoe kan een Golden Retriever-Duitse herder-mix geen geweldig ras zijn met deze statistieken erachter?

Liefkozend de Gouden Herder genoemd, dit ras is liefdevol, vriendelijk, energiek, intelligent en loyaal.

Deze hond is geschikt voor een actief gezin dat in staat zal zijn om aan hun hoge activiteitsvereisten te voldoen en let op een beetje vervellen.

Als je denkt dat je dit prachtige hondje voor altijd een thuis wilt geven, lees dan verder om alles te weten te komen over hun uiterlijk, temperament, zorgzaamheid en meer.

Wat is een Golden Retriever-mix van Duitse herder? (Rasoverzicht)

Duitse herder Golden Retriever Mix: de ultieme familiehond? (1)

De Golden Retriever Duitse Herder-mix is een kruising die ongeveer 10 jaar geleden populair begon te worden.

Ze zijn meestal een kruising tussen een raszuivere golden retriever en een raszuivere Duitse herder. Soms kun je echter mengsels van de tweede generatie vinden die bestaan uit twee Golden Retriever Duitse herders die samen zijn gefokt, maar dit is nog steeds vrij zeldzaam.

De Duitse herder werd oorspronkelijk gefokt als een herdershond. Ze worden nu gebruikt als werkhond op vrijwel elk gebied waar een hond in zou kunnen worden gebruikt als politie- en legerhonden vanwege hun intelligentie en moed.

Golden Retrievers werden gefokt als een jachthond om watervogels te halen voor jagers. Ze worden hier nog steeds voor gebruikt, maar dankzij de oneindige hoeveelheid liefde en genegenheid die ze te geven hebben, zijn ze ook enorm populair als geleidehonden, therapiehonden en gezelschapsdieren.

Wat betekent dit voor de Golden Retriever Duitse Herder-mix?

Je kunt een hond met veel energie verwachten die een behoorlijke hoeveelheid aandacht vereist als het gaat om verzorging. Ze zijn loyaal, liefdevol en vormen geweldige huisdieren.

Hoewel ze niet worden erkend door de American Kennel Club, zijn beide ouderrassen dat wel.

Duitse herder Golden Retriever Mix Uiterlijk

Duitse herder Golden Retriever Mix: de ultieme familiehond? (2)

De vacht van de Golden Retriever Duitse Herder is lang en dik.

Beide ouders hebben een dubbele vacht die geweldig is voor buiten werken, maar binnen niet zo geweldig. Je mag verwachten dat ze het hele jaar door verharen, met grote uitbarstingen in de lente en herfst.

De kleur van de vacht van je hond kan identiek zijn aan die van een van hun ouders of een combinatie van de kleuren van beide.

Je mag verwachten dat je Golden Retriever German Shepherd-mix een rechte rug en dikke borst heeft. Ze moeten gespierde benen hebben. Hun gezicht kan de vorm hebben van de Golden Retriever of de Duitse herder. Hun oren kunnen rechtop staan of hangen.

Wat hun grootte betreft, dit ras is een middelgrote tot grote hond. Ze wegen over het algemeen ongeveer 60 tot 85 pond en zijn 20-26 centimeter lang. Het is normaal dat vrouwtjes iets kleiner zijn dan mannetjes, maar niet altijd.

Kleuren en vacht

Beide ouderrassen hebben bekende, gevestigde vachtkleuren. De Duitse herder staat bekend om zijn zwartbruine vacht, terwijl de golden retriever bekend staat om zijn gouden vacht.

Je mix kan naar een van zijn ouders of beide gaan.

Je zou elke combinatie van deze vachtkleuren kunnen hebben en nog een paar meer. Ze zijn meestal goud, zwart en bruin. Een veel voorkomende kleurencombinatie is goud met zwarte snuit en oren.

De vachtkleuren van deze hond zijn altijd een verrassing, zelfs voor de fokkers!

Hun vacht is echter iets zekerder – het wordt een lange, dikke dubbele vacht. Het kan ruw of glad zijn, afhankelijk van welke ouder ze volgen. De dubbele vacht betekent dat het afstoten zeker gaat gebeuren, vooral tijdens het verharseizoen.

De vacht kan glad of ruw zijn, afhankelijk van of ze de Golden Retriever of de Duitse herder volgen.

Duitse herder Golden Retriever Mix Temperament

Duitse herder Golden Retriever Mix: de ultieme familiehond? (3)

Bij elke kruising is het moeilijk om precies te voorspellen wat hun persoonlijkheid en temperament zal blijken te zijn. Dit komt omdat ze waarschijnlijk verschillende percentages van de eigenschappen van hun ouders zullen erven.

Sommige zijn misschien meer Golden Retriever en andere misschien meer Duitse herder. De beste manier om te voorspellen hoe uw pup eruit zal zien, is door naar beide ouderrassen afzonderlijk te kijken.

  • De Duitse herder is een ongelooflijk intelligente hond. Ze zijn energiek en reageren heel goed op training. Ze zijn ook loyaal en beschermend – deze beschermende aard veroorzaakt soms problemen met agressie. De beste manier om een te beschermende hond te bestrijden is door vroege socialisatie.
  • Aan de andere kant is de Golden Retriever super aanhankelijk. Ze houden van alle mensen en maken gemakkelijk vrienden.Ze zijn ook buitengewoon intelligent en hebben veel energie – dit is wat ze tot geweldige hulphonden maakt.

Als we naar de ouderrassen kijken, kunnen we raden dat de Golden Retriever German Shepherd-mix een energieke hond die van speeltijd houdt. Ze zullen ook liefdevol en aanhankelijk zijn, vooral voor hun belangrijkste carrière.

Een ding dat dit vrolijke ras niet leuk vindt, is om met rust gelaten te worden.

Ze kunnen last hebben van ernstige verlatingsangst. Kortom, ze zullen zoveel van je houden dat het slecht voor ze is om van je af te zijn. Als je voor langere tijd weg bent, zou je moeten overwegen om een hondenuitlaatservice in te huren of een dagverblijf voor honden te bekijken.

Als ze de beschermende aard van hun Duitse herder-ouder hebben geërfd, kunnen ze best goede waakhonden zijn. Ze zullen je waarschuwen voor alles wat er vreemd is in huis, hoewel het Golden Retriever-deel van hen kan betekenen dat ze alleen een indringer doodlikken.

Dit ras geniet ervan andere honden in de buurt te hebben.

Ze zouden graag iemand hebben om mee te spelen als je het druk hebt. Het helpt ook bij hun socialisatie om altijd een andere hond in de buurt te hebben. Als twee honden een te grote toewijding voor je zijn, zorg dan voor speelafspraakjes voor honden en ga naar hondenparken om die vrienden te vinden.

Is een Golden Retriever Duitse Herder Mix een goede gezinshond?

Een Golden Retriever German Shepherd-mix is een uitstekende gezinshond.

Door hun liefdevolle karakter zijn ze geweldig met kinderen. Ze zullen het leuk vinden om kleine mensen in de buurt te hebben die hun energieniveau kunnen evenaren.

Hoe train je een Golden Retriever-mix van Duitse herder

Dit is ongelooflijk prettig om te trainen.

Ze zijn alert, enthousiast om te behagen en zeer intelligent. De meest effectieve trainingsmethode is positieve bekrachtiging, zoals het geval is bij de meeste honden. Door het juiste gedrag te belonen met lekkernijen, speelgoed of lof en eventuele fouten te negeren, zal uw hond snel leren en genieten van trainingssessies.

Dit ras is zowel een effectieve werkhond als een gezelschapsdier. Ze kunnen gemakkelijk worden getraind om te hoeden, te apporteren, als therapiehond of geleidehond. Dit laatste type training is tamelijk intens en professionele hulp is meestal nodig.

Vanwege hun hoge intelligentieniveau kunnen ze zich snel vervelen als ze niets te doen hebben.

Duitse herder Golden Retriever Mix: de ultieme familiehond? (4)

Hersenspellen zijn een leuke manier om met je hond te spelen en hun geest bezig te houden. Een ander goed spel om ze te leren is apporteren – hierdoor kan uw hond al zijn energie kwijt.

U kunt ook behendigheidslessen bij hen volgen. Een andere activiteit waar ze zeker van zullen genieten, is vliegenbal. Ze houden ervan om werk te hebben en zullen tijdens de sessies aan al je woorden vasthouden. Zorg ervoor dat je hun activiteiten afwisselt, anders zullen ze zich vervelen.

Zorgen voor een Golden Retriever-mix van de Duitse herder

Deze hond vereist dat iemand het grootste deel van de dag bij hen is vanwege verlatingsangst. Ze zijn een actief ras en hebben een actief huishouden nodig. Ze doen het goed met andere honden en ze zijn dol op kinderen.

Je moet bereid zijn om ze elke dag minstens een uur te trainen.

Ze vinden het niet erg hoe ze trainen en zijn blij om je hardloopmaatje te zijn of behendigheidslessen met je te doen. Dagelijks poetsen is nodig en ze zullen waarschijnlijk redelijk regelmatig naar de trimmers moeten. Laten we hun zorgbehoeften eens nader bekijken.

Trainingsvereisten

De Golden Retriever German Shepherd-mix vereist elke dag minstens een uur beweging. Ze hebben twee wandelingen of excursies per dag nodig, samen met trainingssessies en spelsessies. Het hebben van een achtertuin is erg belangrijk voor deze hond, omdat ze een plek nodig hebben om stoom af te blazen.

Behalve wandelen, kun je dit ras trainen door te rennen, wandelen, zwemmen, behendigheid of vliegen. Ze zijn vrijwel overal klaar voor, zolang ze het maar met jou mogen doen.

Dit ras is intelligent en vriendelijk, dus het zou geen probleem moeten zijn om ze los te laten. Zorg ervoor dat je je goed herinnert, want ze kunnen wel afgeleid worden door eekhoorns of vogels te achtervolgen.

Verzorgen en afstoten

Vanwege hun lange vacht zullen ze elke dag moeten worden geborsteld om matten te voorkomen. Golden Retrievers zijn vooral vatbaar voor mattering en daarom is het belangrijk om goed te blijven poetsen. Een borstel voor het verwijderen van uitscheiding zal je beste vriend zijn tijdens de lente en de herfst, wanneer ze het meeste afstoten.

Omdat hun vacht waarschijnlijk mat wordt, is het een goed idee om ze regelmatig naar de trimmers te brengen om ze te laten wassen. en bijgesneden. Dit vermindert de hoeveelheid vachtverzorging die u hoeft te doen en houdt hun vacht schoon en gezond.

Groomers trimmen ook de nagels van uw pup, wat handig kan zijn als uw hond het niet erg leuk vindt om zijn nagels te laten doen.

Je moet hun tanden elke dag poetsen en minstens elke week hun oren controleren – dit ras is vatbaar voor oorsmeer.Je moet ook op de hoogte blijven van al hun vaccinaties, ontwormings- en vlooienbehandelingen.

Duitse herder Golden Retriever Mix: de ultieme familiehond? (5)

Voeding en dieet

Omdat dit een grote hond is, mag je verwachten dat ze een behoorlijke hoeveelheid eten. Ze moeten ongeveer twee en een halve kop hoogwaardige brokjes per dag krijgen. Dit moet worden opgesplitst in twee maaltijden voor volwassenen en vier maaltijden voor puppy’s. Dit helpt om de kans op een opgeblazen gevoel te verkleinen.

Als ze een puppy zijn, is het het beste om ze hetzelfde voer te geven als de fokker ze heeft gegeven. Dit vermindert het risico op maagklachten. Zodra ze een jaar oud zijn, kunnen ze geleidelijk worden overgeschakeld op een mix voor volwassen hondenvoer.

De beste manier om hondenvoer van hoge kwaliteit te kiezen, is door naar het voedingsgedeelte op het etiket te kijken. U moet op zoek gaan naar voer dat voornamelijk uit eiwitten en vetten bestaat en dit zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor uw hond.

Let goed op wat uw hond te eten krijgt. Obesitas komt zeer vaak voor bij dit ras, aangezien het couchsurfers kunnen zijn.

Bekende gezondheidsproblemen

Gezondheidsproblemen waarvoor deze honden vatbaar zijn, zijn heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen, kanker, hyperthyreoïdie en degeneratieve myelopathie.

De beste manier om deze gezondheidsproblemen bij uw pup te voorkomen, is door een gerenommeerde fokker te vinden die alle gezondheidscontroles uitvoert.

Ouders van deze pup zouden goede heup- en elleboogscores en duidelijke oogscores. Er mag ook geen voorgeschiedenis van kanker zijn in de familie van de Golden Retriever. Kanker is de grootste doodsoorzaak van golden retrievers – het komt vaker voor bij gecastreerde vrouwtjes.

Hoe lang duurt een golden retriever-mix van een Duitse herder?

Van een golden retriever-mix met Duitse herder wordt verwacht dat leven ongeveer 10 tot 14 jaar.

Hoeveel kost een Golden Retriever-mix van een Duitse herder?

Een Golden Retriever-Duitse herder kost tussen $ 400 en $ 800, als je er een koopt van deze pups van een gerenommeerde fokker.

Quick Breed Summary Table

Raskenmerken
Grootte: 20 tot 26 inch
Gewicht: 60-85lb
Levensduur: 10-14 jaar
Vacht: Dubbele vacht, lang en dicht maar kan glad of ruw zijn
Kleur: Zwart, bruin, goud, wit of grijs
Do They Shed: Ja, vooral in de lente en herfst
Temperament: Vriendelijk, liefdevol, loyaal, energiek en aanhankelijk
Intelligentie: Zeer intelligent
Socialisatie: Zeer sociaal geniet van andere honden en mensen
Destructief gedrag: Kan blaffen en huilen als het wordt achtergelaten alleen voor lange periodes
Vaardigheden van mensen: Geweldig met mensen
Goed met kinderen: Uitstekend met kinderen
Activiteitsniveaus: Hoge activiteitsniveaus

Samenvatting

Bij het kopen van een Golden Retriever Duitse Herder-mix, is het belangrijkste dat je een gerenommeerde fokker vindt.

Dit is iemand die alle juiste tests (eerder genoemd) heeft voltooid voor hun ouderdieren.

Als je veel tijd hebt om je aan dit hondje te binden en een actieve levensstijl te leiden , dit is misschien wel de ultieme hond voor uw gezin.

Met hun speelse persoonlijkheden en loyaal van aard, je zult zeker al vele jaren een toegewijde vriend hebben gevonden in de Golden Retriever German Shepherd-mix.

Duitse herder Golden Retriever Mix: de ultieme familiehond? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5964

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.